Je zit in het theater en ergens halverwege de zaal hoor je een zacht gebliep. Eerst merk je het amper, maar al snel wordt het geluid harder en verstoort het de show. Weer iemand die zijn mobiel niet uit heeft gezet. Het is irritant voor de artiesten en het publiek.

Zelf let ik er altijd heel goed op, ik ga regelmatig naar het theater en irriteer me dood als de voorstelling verstoord wordt. Toch is het mij ook één keer overkomen. Terwijl we de zaal inlopen controleer ik nog een extra of hij uit staat en ik ben er 100% zeker van, maar het was een nieuw mobieltje en ik wist nog niet zo goed hoe hij werkte. Dus terwijl ik o de eerste rij zit te genieten hoor ik een kwartiertje na aanvang weer een gebliep. Iedereen keek boos om zich heen en ik ook. Tot ik me besefte dat het wel een heel bekend geluidje was. Het bleek dat ik alle belfuncties wel had uitgezet maar het alarmpje voor mijn medicijnen was vergeten. Ik ben dus snel in mijn tas gedoken en heb de batterij uit mijn telefoon gegooid. Met een rood hoofd van schaamte keek ik recht in de ogen van de artiest. Gelukkig kende ik hem al een tijdje en wist hij dat ik hem echt nooit expres aan had kunnen laten staan, maar ik heb er wel een telefoontrauma aan overgehouden. Als ik nu naar een theater ga controleer ik alle alarmpjes, appjes en geluidjes of ze uitstaan, vervolgens zet ik hem op stil zodat hij ook niet gaat trillen en dan pas zet ik hem uit. Daar bovenop steek ik hem dan in de zijkant van mijn bh. Zodat mocht er toch iets misgaan ik er meteen bij ben.

Want ik blijf erbij. Mobieltjes, gps-systemen en andere geluid makende apparaten zijn vreselijk storend in het theater. Nou ja het zou toch wel grappig zijn als je halverwege een voorstelling, ‘na 200m rechts afslaan’ door de zaal hoort. Verder is het beter van niet, dus zet die dingen gewoon uit. Maar mocht het nou sporadisch toch een keer voorkomen dat het mis gaat. Misschien moeten we de eigenaar van de telefoon dan toch maar het voordeel van de twijfel geven.