Dagje Den Haag vandaag was heerlijk hoor, maar wat is het toch verrekte duur. Altijd als ik in de Randstad ben vliegt het geld uit mijn portemonnee. Twee euro voor een bodempje frisdrank, drie voor een simpel flesje bier.
Ik zit hier nu midden in de nacht op de bank van een vriendin een filmpje te kijken en bekijk wat ik vandaag allemaal het uitgegeven. Bijna dertig euro aan eten en drinken. En je mag natuurlijk ook niets van jezelf mee naar binnen nemen.

Op dit soort momenten besef ik me dat ik ’t Buitenbeentje mis. Mijn stamkroeg waar ik de barmannen bij naam ken en ze me geen u noemen. En waar een gewoon flesje bier of een wijntje niet boven de twee euro uitkomen en waar je een worstenbroodje kunt krijgen voor maar vijftig cent. De plek waar ik een hele avond met maar tien euro kan doorbrengen.