Ongeduldig staat de man het klepje van zijn pakje sigaretten open en dicht te slaan. Hij heeft net opgetreden en wil nu even buiten gaan roken. Maar hij wordt aangesproken door een jonge vrouw die hem vertelt dat ze zo genoten heeft van zijn optreden. Hij is blij dat ze het naar haar zin heeft gehad. Beleefd luistert hij naar haar woorden, maar ze dringen niet echt tot hem door. Op dit moment wil hij alleen ontspannen en hij kijkt steeds verlangend naar de deur.
De jonge vrouw zit vol in het verhaal over haar eigen ellende. Ze moet haar verhaal kwijt aan de artiest die haar net zo ontroerd heeft. Daardoor heeft ze niet door dat hij ook zijn behoefte aan rust nodig heeft en blijft haar verhaal tot in detail eruit gooien.

Achter de bar staat een vrouw het koffiezetapparaat schoon te maken. Want de gasten verdienen natuurlijk de beste koffie. Geconcentreerd poetst ze ieder klein en los onderdeeltje om het perfecte resultaat te bereiken dus ziet ze niet dat er aan het einde van de bar staat een man staat te wachten tot hij geholpen wordt.
Geïrriteerd staat hij met een muntje op de bar te tikken, zacht vloekend en klagend over de slechte service. Hij hopt van het ene been op het andere en loopt dan boos weg zonder even te vragen of hij iets mag bestellen.

Aan de andere kant van de zaal klimt de toiletjuffrouw achter de stoel van een jongen langs om wc-papier uit de voorraadkast te halen. Ze kijkt niet naar hem, wringt zich langs hem alsof hij een grote zware plantenbak is die niet opzij kan.
Hij ziet haar ook niet, want hij is veel te druk bezig met dat ene plekje blote huid in zijn vriendin ’s nek waar hij zijn lippen niet vanaf kan houden. Zij laat hem begaan terwijl ze druk op haar telefoon met haar vrienden zit te appen.

Verbaasd kijk ik om me heen en zie al deze mensen als eenzame eilandjes langs elkaar heendrijven. Zich absoluut niet bewust van de ander. Het is fascinerend om te zien, maar toch krijg ik er een naar gevoel van. Teleurgesteld pak ik een slok wijn terwijl mijn moeder naast me zit en een leuk verhaaltje vertelt over…

“Sorry mam, wat zei je eigenlijk?”

“Of je nog worst lust, nou goed!!!”

One Comment