Iedereen heeft wel een paar artiesten die zij of hij bewonderd. Ik heb er vier wiens carrière ik graag volg, namelijk:

  • Bart Rijnink. Een muzikale duizendpoot, momenteel zanger en bandleider van La Garçon. (en voor degene die Vrijdag Jinek hebben gezien; hij was het halfnaakte lid van de Fonk.)
  • Martijn Terporten. Rocker, singer-songwriter, heeft ooit in het popbandje K-otic gezeten.
  • Freek Bartels. Dit heeft denk ik geen uitleg nodig.
  • Jim de Groot. Mijn trouwe lezers weten natuurlijk dat mijn interesse in zijn geval ook een alternatieve reden heeft.

Wat nou zo leuk is aan de Uitmarkt is dat vandaag drie van de vier artiesten op zullen treden op het museumplein.
Omdat ze allemaal zo verschillend zijn, zie je deze nooit bij elkaar. Een keer heb ik meegemaakt dat Martijn speelde op de terugweg van een optreden van Freek, dus heb ik besloten om daar ook nog een stukje van mee te pikken. Een zeldzaam gelukje.

Dat is dus het leuke aan zoiets als de Uitmarkt. Vandaag treden zowel Freek als Jim op bij de Musical Sing-a-long (nou ja Jim weet ik niet 100% zeker, maar ik geloof van wel) en Bart staat met zijn troep van La Garçon om 18 uur op het vrije uitloop podium. Helaas is Martijn niet van de partij. Maar ach…

3 out of 4 ain’t bad!!!!!