Het is weer tijd voor Chris Rhea en Mariah Carey. Ach ja, je hebt “lovers” en “haters” en ik ben altijd een “lover” geweest. Als kind begon ik altijd Jingle Bells te draaien op mijn verjaardag (12 augustus). Kerstmuziek is echt mijn ding.

Als kind droomde ik van een sprookjeskerst en hoewel de sneeuw ontbrak kwamen we daar aardig in de buurt. In mijn mooiste jurk gingen we naar opa en oma en daar aten we een 3-gangen kerstdiner. Eerst krabsalade, dan meestal kogelbiefstuk en als nagerecht chipolatapudding en dan natuurlijk heel lang natafelen. We hadden altijd een prachtige ECHTE kerstboom en als kind mocht ik de piek er opzetten. Ik kon dus nooit wachten tot het zover was en begon al vroeg met de muziek.

Nog steeds luister ik veel naar de muziek en droom ik van de perfecte kerst, maar tegenwoordig komt van het feest weinig terecht. De grote boom is vervangen door een enkele tak en op kerstavond zit ik alleen op de bank met een bord opgewarmde boerenkool een jankfilm te kijken. Merry X-mas to me.

Waar ik vroeger gek was van Jingle Bells luister ik nu meer naar nummers als: “Blue Christmas” en “Flappie”. Maar wat dit jaar echt mijn favoriet is, is: “Fairytale of New York” met de geweldige tekst: “Happy Christmas your arse, I pray God it’s our last!”