Het is december en de Sint is vertrokken dus de tv wordt overstroomt met kerstreclames. Sneeuw, lichtjes, lekker eten, Rudolf, elfjes en natuurlijk de kerstman. Er gaat geen reclameblok voorbij waarin ze niet een paar keer voorbij komen.
Want we moeten allemaal rond de kerstboom zitten of met warme chocolademelk voor de openhaard. We moeten allemaal onszelf volproppen met de grootste diners en de lekkerste tussendoortjes. We moeten het allemaal gezellig hebben met zo veel mogelijk mensen om ons heen en we moeten er vooral zoveel mogelijk geld aan uitgeven. Van de grote Coca-Cola reclames tot de kassière van de buurtsuper die met twee preien op een of andere kersthit staat te dansen. Als we maar kopen, kopen, kopen.

Het slaat natuurlijk nergens op. Liefde laat je niet zien door dure cadeaus, het grootste feestmaal en betere verlichting dan de buren. Maar eerlijk gezegd begint mijn kerst ook pas als ik hoor.

Kaarsen sterren klokken zingen
Koude neuzen warm licht
Kinderharten krijgen vleugels
Sneeuwvlokken wit en dicht

Harten die ten hemel stijgen, heldere ster in een donkere stal
De grootste wens voor allen vrede op de aarde overal

Kerstfeest jij fijne tijd, merci dat jij er bent