Je hebt vele vormen waarin je een verhaal kunt vertellen. Denk aan een boek, film, toneelstuk, dans en ga zo maar door. Het zijn heel verschillende vormen maar allemaal doen ze hetzelfde; ze vertellen je een verhaal.
Je hebt ook vele genres waarin je verhalen kunt vertellen. Ook die vertellen je een verhaal; ze geven aan wat voor gevoel het bij je kan oproepen, Bijvoorbeeld: komedie, horror, drama, spanning of musical.

Musical?

Maar je hebt feel-good-musicals, horror-musicals, familie-musicals, drama-musicals, geschiedenis-musicals. Je hebt zoveel verschillende genres in de musical net als bij de verschillende vormen van verhalen vertellen. Waarom noem je dan musical een genre? Het is een theatervorm. Dus als je een komedie-musical hebt gezien en hem niet leuk vond, betekent dat niet dat je niet van de vorm musical houdt maar misschien alleen niet van het genre komedie. Laten we het beestje gewoon bij de goede naam noemen en concluderen dat musical een vorm is en geen genre.

Eén ding weten we wel zeker. Mensen die zeggen niet van het GENRE musical te houden, praten over dingen waar ze duidelijk geen verstand van hebben.