Altijd daar om je op te vangen

Mama, staat altijd voor je klaar en ze is altijd trots op je.

0 tot 5
Ze kan haar geluk niet op als je je eerste stapjes zet; zelf uit je beker drinkt of je afzet bij de kleuterklas. Voor een moeder is er niets zo geweldig als haar kleine meid die opgroeit.

5 tot 10
Ze stimuleert je om dingen te proberen, maar ze blijft over je schouder meekijken. “Kom op je kunt het wel” of “je moet wel goed je best doen” zijn zinnen die je vaak hoort. Tot vervelends toe, maar later besef je je dat ze dat doet om je zelfstandig te maken.

10 tot 15
Ze zit in een spagaat. Aan de ene kant ziet ze nog steeds het kleine meisje op wie ze moet letten, maar langzaam aan begin je ook groot te worden en wil ze je ook de kans geven om de wereld zelf te ontdekken. Ze ziet je een vrouw worden en hoe moeilijk dat ook is, ze geniet er iedere dag van.

15 tot 20
Oké, het is nu echt tijd om je klaar te maken voor de toekomst. Je moeder geeft je dus steeds meer vrijheid om je eigen fouten te maken. Ze is trots op je en weet dat je het gaat redden.

20 tot 25
Je moeder vindt echt dat het tijd wordt dat je op eigen benen gaat staan. Ze weet dat ze haar werk goed gedaan heeft, dus jij bent klaar om eruit te vliegen. Als jij op jezelf woont, is dat het ultieme bewijs dat zij haar taak vervuld heeft.

25 tot 30
Je bent eindelijk het huis uit en je moeder beseft dat het toch wel heel leeg is. Dus ze loopt de deur bij je plat om je afwas te doen, je aardappels te schillen en de linnenkast opnieuw in te richten. Ze is zelfs zo bezorgd dat ze vraagt: ‘Kun je dat wel? Zal ik het even doen?’ als je een kop koffie inschenkt.