Vanavond reed ik samen met mijn moeder weg bij de Supermarkt. In de garage werd een jongen door een andere jongen in een hoek geduwd. Wij stoppen en spreken de jongens aan, vragen wat er aan de hand is. Daarop werd geantwoord dat we ons er niet mee moesten bemoeien en die jongen werd meegesleurd de garage uit en een zijstraat in.
Omdat wij het niet vertrouwden zijn we ze achterna gereden en daar lag die jongen op de grond met zijn pester bovenop hem. Ondertussen stond er een groep omheen toe te kijken hoe deze jongen mishandeld werd. Ik ben uitgestapt en heb ze aangesproken. Weer werd ik weg gestuurd en dit keer ook nog uitgelachen.

Nadat ik meerdere keren de pester gesommeerd heb die jongen los te laten en hij dat weigerde heb ik die jongen gevraagd of hij dit wel oké vond. Ik kon aan zijn ogen zien dat dat niet zo was, maar hij werd door de pester gedwongen om ja te zeggen.
Eigenlijk wilde ik de pester van die jongen aftrekken, maar ik stond verstijfd toe te kijken. Ik wist niet wat ik moest doen. Ik was niet bang om zelf klappen te krijgen, daar ben ik wel aan gewend, maar als ik als volwassenen fysiek in zou grijpen tegen een groep minderjarigen ben ik de “Bad Guy” en zouden zij ermee weg komen. Dus ik ben terug gelopen naar de auto en heb de politie gebeld. Daar kwamen die jongeren op mij afgestormd en maakte een foto van mij. Vervolgens kreeg ik de opmerking: “zo mijn scherm is gebarsten door al die lelijkheid.”

Die opmerking deed me niet eens iets, maar ik schrok wel van de brutaliteit. Toen ik jong was luisterden pesters nog naar volwassenen. Tegenwoordig is het blijkbaar normaal dat je iedereen maar uit mag schelden en mag mishandelen alleen omdat je minderjarig bent.

Ik heb alles gemeld bij de politie en mijn moeder heeft foto’s gemaakt. Ik ga er dan ook vanuit dat dit nog een staartje krijgt.
Toch heb ik het nare gevoel dat ik meer had moeten en kunnen doen. Ik weet alleen niet wat.

bully