Je ziet er anders uit dus je zult moeten accepteren dat je anders behandeld wordt. Het is niet eerlijk, maar het is nu eenmaal zo en je kunt het toch niet veranderen. Als je dik bent krijg je dat je hele leven te horen. Overal worden grappen over mensen zoals jij gemaakt en je leert de restjes geluk die je toegeworpen krijgt voor lief te nemen. Niet zeuren, zo is de pik orde, zo hoort het. En dat geldt ook in de liefde en seks. Voor jou is het vinden van een bedpartner gewoon moeilijker dus ben maar blij als er ooit iemand is die jou wil neuken.

Jarenlang is mij dit aangepraat. Accepteren, accepteren, accepteren, meer kun je niet doen. Je leert dus ook om niet zo kieskeurig te zijn en beland sneller met iemand die je eigenlijk niet wilt in bed, maar omdat je geleerd is dat je niet beter kunt krijgen grijp je iedere kans aan. Want iedereen, ook dikke mensen, hebben de behoefte om te worden liefgehad. Dus ook ik ben tegen verschillende mannen en vrouwen aangelopen die ik niet wilde of van wie ik wist dat ze me pijn zouden doen, maar ik was zo bang dat ik niemand anders kon vinden dat ik er toch maar steeds weer op inging met alle gevolgen van dien.
Tot ik een van mijn beste vrienden ontmoeten. Ik was niet verliefd, maar hij was een leuke en knappe man en ik wilde graag een keer de nacht met hem doorbrengen. Ik durfde er al niet meer op te hopen, het was er immers bij mij in gedrild dat ik niet leuk genoeg was voor de mensen die ik echt wil. Maar hij bleek wel interesse in mij te hebben en ook op die manier. Ik kon het niet geloven toen ik de volgende ochtend naast hem wakker werd. Ik had voor het eerst seks gehad met iemand met wie ik ook daadwerkelijk seks wilde hebben. Het voelde als de grootste overwinning ooit. Ik wist dat hij met meerdere vrouwen sliep, maar dat vond ik niet erg, ik ben zelf immers ook nooit een voorstander geweest van vaste relaties en monogamie.
Er knaagde alleen een klein dingetje van binnen. We hadden onveilige seks gehad en dat in combinatie met zijn andere bedpartners wist ik dat ik een risico liep. Als ik erover begonnen was had hij echt wel ja gezegd, want dat is later ook gebeurd en, eerlijk is eerlijk, ik had er ook wel aan gedacht. Maar het idee dat ik blij moet zijn met wat ik kreeg en de les dat ik nooit zoveel zou verdienen als een ander maakte mij angstig. Ik was bang dat hij, als ik erover zou beginnen, hij me niet meer zou willen.

Het is er zo bij mij ingestampt dat een dikke vrouw als ik dankbaar moest zijn met de restjes die er voor me overbleven, dat ik zelfs bij mijn beste vriend niet om mijn eigen veiligheid durfde te vragen.