Iedereen heeft vrienden nodig. De ene vriend is beter dan de andere en met iedereen ben je bevriend om een andere reden. Sommigen heb je voor het leven, anderen verlies je uit het oog. Ze staan voor je klaar wanneer je ze nodig hebt en soms zit er een rotte appel tussen die je in de rug steekt

Maar als je je twee beste vrienden kwijt raakt aan aids. Als je het levenloze lichaam van een vriendin het zwembad uit gedragen ziet worden. Of je maatje crepeert aan de gekke koeie ziekte en je beste vriendin terminale kanker blijkt te hebben, dan vlucht je er misschien liever voor weg.

Als je je vrienden kwijtraakt is het misschien wel makkelijker om het alleen te doen. Geen gebroken hart en niet hoeft te rouwen omdat je iemand dierbaars verliest. Geen pijn. Geen tranen. Alleen jij en een fles troost.

Maar bedenk wel, zonder vrienden kun je je verdriet ook niet delen.