Poef! Daar ben je weer. Mijn spook uit het verleden. Niet dat je volledig weg was. Je dwaalde altijd door mijn achterhoofd en maakte alles stuk waar ik gelukkig van werd. Maar ik kon je steeds beter wegstoppen, mezelf van je afsluiten.
Je hebt mij kapot gemaakt die tijd dat je in mijn leven was. We waren samen fan van dezelfde band, dat was ons avontuur. Maar jij had andere plannen met mij. Jij wilde mij klein krijgen en zette iedereen tegen mij op. Je stal mijn geld en probeerde mijn lichaam te verkopen. Je had me volledig in je macht en als een lappenpop sleep je mij de ellende in.
Die tijd ging voorbij, ik wist me van je los te maken en ik was weer vrij. Vrij om gelukkig te worden, vrij om mijn eigen keuzes te maken. Vrij om lief te hebben van wie of wat ik lief wilde hebben. Goed, ik had mijn littekens. De littekens die jij me hebt gegeven en die nooit meer weg zouden gaan. Hoe moeilijk ik het ook vond stukje bij beetje wist ik mezelf weer te vinden, durfde ik anderen weer te vertrouwen. Steeds meer kwam de oude, de echte Mariken terug.

Het nieuws van vandaag sloeg in als een bom. 10 december 2016, de reünie van de band en jij gaat er misschien ook zijn. Ga ik je daar tegenkomen? Ga jij mijn leven weer kapot maken? Of kan ik maar beter niet gaan? En moet ik het verleden laten rusten. Maar het waren ook mijn tienerjaren het was ook mijn puberteit. Ik wil ook terug naar die herinnering. De leuke momenten dan, voordat ik jou kende. Moet ik echt mijn hele jeugd vergeten omdat jij er een klein stukje van vernield hebt.
Ik wil gaan, ik wil nog een keer jong zijn en herinneringen ophalen. Maar het idee dat ik MISSCHIEN ergens naartoe ga, waar ik jou MISSCHIEN tegen het lijf kan lopen op het moment dat jij er MISSCHIEN ook gaat naar dat concert wat MISSCHIEN gaat plaatsvinden, is al genoeg voor mij om in paniek te raken. Maar als ik besluit niet te gaan word ik boos omdat ik niet de kans krijg om de leuke herinneringen te herbeleven.

Voor mij hoeft die reünie er helemaal niet te komen. Dan hoef ik niet te twijfelen of ik wel moet gaan.